top of page

Byť vizážistom je povolanie a poslanie


Byť vizážistom je povolanie ale aj poslanie

Stále viac a vias ľudí, prevane žien mi píše kvôli kurzom pre budúcich vizážistov.

Avšak po dlhšej komunikácii nakoniec po ich otázke či dostanú po ukončení kurzu Certifát ku kurzu nepríde.

Je to v poriadku. Chcel by som Vás však poprosiť aby ste si pozisťovali do čoho vôbec idete. Nato tu sú úrady.

Byť vizážistom je povolanie. Pre niektoré povolania potrebujete potrebné vzdelanie, školenie či kurzy, aby ste po ich skončení obdržali potrebný "papier" na základe ktorého budete môcť toto povolanie vykonávať.

Vizážistika je voľná živnosť. To znamená, že môžete počas otváracích hodín Živnostenského úradu vôjsť dnu a živnosť si zriadiť. A to úplne bez toho či máte za sebou nejakú školu, školenie, kurz, prax,...

Takže ak Vám niekto tvrdí, že potrebujete Certifikát pre začiatok tohto povolania, nieje to pravda (aspoň k dnešnému dňu, keď tento príspevok píšem, 5.2.2017).

Netvrdím, že nepotrebujete základ, samozrejme pozrieť si Youtube videá z nich sa učiť je skvelé, ale podľa mňa nestačí. Mnohé z nich Vás naučia iba nejaký jeden typ líčenia, trend, líčenie na jednom type osoby. A to nestačí, každý jeden klient je iný. Takže OK asi iba pre inšpiráciu.

Ponúkam neakreditované kurzy. Po ich skončení dávam študentom/kurzantom Osvedčenie o absolvovaní kurzu. Toto osvedčenie je iba pre Vás a na žiadnom úrade ho nikto nebude od Vás vyžadovať.

Ak by ste však hľadali povolanie kaderník, kozmetička, nechtárka,... tak tu rátajte s pravým opakom, ide o remeselnú živnosť a teda ide o zásah do integrity ľudského tela a tu sa vyžaduje od Vás kurz akdreditovaný MŠSR a následné absolvovanie živnostenských skúšok. Ak si teda nie ste ničím istý kontaktujte Živnostenský úrad či MŠSR.

Byť vizážistom je povolanie ale aj poslanie. Sme tu preto aby sa iný človek mohol cítiť lepšie, krajšie, sebavedomejšie a vhodne upravený na rôzne príležitosti.

Boris Bordács


aktuálne
najnovšie
archív
vyhľadávanie
No tags yet.
sledujte nás
  • Facebook Basic Square
bottom of page